Nieuws

Cesar Millan & Eckhart Tolle

Hoe bizar! Zoals velen van jullie weten ben ik bezig om yoga docent te worden. Daar komt nogal wat meditatie en bewust-zijn bij kijken. Het boek Een Nieuwe Aarde van Eckhart Tolle staat zelfs op de officiële boekenlijst voor mijn opleiding. Nu werd ik erop geattendeerd dat Eckhart Tolle een gesprek heeft met Cesar Millan over zijn werk met honden! Tolle heeft ook een boek geschreven “Guardians of Being” over het feit dat honden altijd in het nu leven en we daar veel van kunnen leren. Mijn twee werelden komen samen : )

Hieronder deel 1 van de 3 delen van het gesprek.

deel 2
deel 3

Wilfred is a half-hour, live-action comedy about “Ryan,” a young man struggling unsuccessfully to make his way in the world until he forms a unique friendship with “Wilfred,” his neighbor’s canine pet. Everyone else sees Wilfred as just a dog, but Ryan sees a crude and somewhat surly, yet irrepressibly brave and honest, Australian bloke in a cheap dog suit. While leading him through a series of comedic and existential adventures, Wilfred the dog shows Ryan the man how to overcome his fears and joyfully embrace the unpredictability and insanity of the world around him.

Go to site

De beeltenis van een hond die meespeelde in een toneelstuk krijgt een prominent plekje in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Ilja van Vinkeloord speelde 25 jaar geleden de vrouwelijke hoofdrol in Going tot he Dogs, het uitsluitend door 6 herdershonden bevolkte toneelstuk van Wim T. Schippers.

Ga naar artikel

Zie video

‘Mannelijke honden makkelijker voor de gek te houden’

AMSTERDAM – Mannelijke honden hebben minder oog voor hun omgeving dan vrouwtjeshonden en zijn daardoor gemakkelijker voor de gek te houden. Dat blijkt uit een onderzoek van Oostenrijkse wetenschappers.

Ga naar artikel

Hond bepaalt vakantiekeuze

Nederlanders nemen steeds vaker hun hond mee op vakantie. Meer dan de helft van de hondenbezitters wil de trouwe viervoeter meenemen naar zijn vakantieadres en kiest op basis hiervan zijn vakantiebestemming. Dit constateert Topic Travel Vakantiehuizen na de uitkomsten van een onderzoek onder haar klanten. Steeds vaker wordt de vraag gesteld of huisdieren in het vakantiehuis welkom zijn. Is dit niet het geval, dan wordt een ander huis gekozen. De hond bepaalt de vakantiekeuze. “Een hond maakt meer en meer volwaardig deel uit van het gezin en wordt bij voorkeur ook meegenomen op vakantie”, vertelt directeur Onno Bodlaender van Topic Travel. “Afgelopen jaar is er 10% meer gezocht op het criterium ‘Honden toegestaan’ dan in het jaar ervoor. De boekingen geven hetzelfde beeld.” Voor Topic Travel is dit een reden om meer huizen aan te bieden waar het huisdier welkom is.

Persbericht Topic Travel, 4 mei 2011

Chihuahua als politiehond

Een chihuahua als politiehond, jawel! In Japan heeft het kleinste hondenras ter wereld een plekje veroverd als speurhond bij de recherche. Een chihuahua genaamd Momo heeft het examen voor speurhonden met succes afgelegd en zal vanaf januari officieel in dienst zijn bij de politie.

Ga naar artikel

Computer kan communicatie met hond verbeteren

BOEDAPEST. Hongaarse wetenschappers werken aan een computerprogramma dat het geblaf van honden analyseert. Dit zou ertoe kunnen bijdragen dat baasjes de emoties van hun trouwe viervoeter beter begrijpen, zei wetenschapper Csaba Molnar woensdag.

Ga naar artikel

Verjaardag huisdier in VS steeds decadenter

AMSTERDAM – Niet alleen kinderen worden verwend met dure verjaardagspartijen en cadeaus. Ook aan verjaardagen van huisdieren, met name die van honden, wordt steeds meer aandacht en geld besteed.

Tegenwoordig is er in Amerika bijna alles mogelijk op het gebied van hondenfeestjes. Zo bestaat er in Brooklyn een hondenbakkerij Pawtisserie, gespecialiseerd in natuurlijke snoepjes voor honden.

Ga naar artikel

Als u als nuchtere Hollander toch uw huisdier extra wilt verwennen, dan kunt u terecht bij de hondenbakkerij van de Antwerpse online webwinkel Folie for Dogs

– OH MY DOG in het nieuws –